11 кращих рецептів салатів
Окрошка - рецепт окрошки
Готуємо разом окрошку на кефірі
Необхідні інгредієнти для окрошки:
- цибуля зелена
- кріп
- огірок
- картопля
Чалоп - узбецька окрошка на кефірі
Кулінарні традиції будь-якого народу пов'язані з природними умовами регіону, історичним розвитком та релігійними поглядами людей. У цьому і полягає їх самобутність і неповторний колорит.
Смачна окрошка на квасі
Окрошка на квасу по праву вважається річним блюдом, яке дуже освіжає у спеку і дозволяє не померти від голоду, коли ніякі калорійні страви просто в горло не лізуть. Але іноді про літо хочеться згадати і вогкою восени, і холодною зимою, от і приходить в голову знову приготувати таку смачну і улюблену окрошку. Але, якщо літній варіант цілком може обійтися без білкових продуктів - яєць, м'яса, ковбаси, то в більш холодну пору року все ж хочеться чогось поситнее. Просто купіть у супермаркеті копчену курку, вона і ситності страві додасть, і наповнить його приємним ароматом і смаком.
Окрошка рецепт класичний
Літо в наших широтах - це пора спекотна, спекотна і зовсім не розташовує до щільного обіду. Але не пропускати же обід через погоду! Тим більше, вихід є - холодні супи якнайкраще підходять до спекотного літа.
Класичний холодний суп називають окрошкою.
Окрошкою у Похльобкіна називається холодний суп на квасі, в рецепті якій основний компонент - овочева маса. За рецептом окорошкі до цієї маси можуть бути підмішані холодне відварне м'ясо або риба в пропорції 1:1. В залежності від того, що додано до овочів, отримуємо окрошку овочеву, м'ясну або рибну. Так, на м'ясну окрошку йшло не спеціально приготовлене для неї м'ясо, а залишки інших м'ясних страв, переважно м'ясо, зрізане з кісток, до речі, як більш м'яке і ніжне. У старовинній російської окрошка воліли поєднувати м'ясо поросяти, індички і тетерева, тобто нежирну свинину, домашню птицю і дичину. З риби годяться в окрошку лин, судак, оскільки їх м'ясо солодке, нейтральне і не дуже костисте, з морських - тільки тріска, найбільш нейтральна за смаком і нежирна і добре поєднується з овочами та квасом. Умовою для отримання хорошої окрошки є також вибір для неї рідкої основи, тобто квасу, і заправка його прянощами. Зазвичай для окрошки йде так званий білий окрошка квас, більш кислий, ніж звичайний питної хлібний.
- Окрошка грибна
- Окрошка з солоними грибами
- Окрошка збірна м'ясна
- Окрошка з фруктів
- Окрошка рибна із хроном
- Окрошка рибна із хроном або редькою
- Окрошка "заяча"
- Окрошка з курки
- Окрошка овочева з кальмарами
- Окрошка з горіхами
- Окрошка весняна
- Окрошка м'ясна з буркуном
- Мацнабрдош (окрошка)
- М'ясна окрошка з кефіром по-туркменськи
- Окрошка з дичини і телятини
- Окрошка овочева
- Окрошка з пивом
- Окрошка з редисом на кефірі
- Російська окрошка
- Окрошка з різної зелені
- Овдух (окрошка)
- Окрошка з черешками мангольда
- Окрошка з морквою і буряком
- Окрошка з ревенем
- Окрошка з ревенем і редисом
- Окрошка з ковбасою
- Окрошка м'ясна (I)
- Окрошка м'ясна (II)
- Окрошка м'ясна збірна (I)
- Окрошка м'ясна збірна (II)
- Окрошка м'ясна збірна (III)
- Окрошка м'ясна збірна (IV)
- М'ясна окрошка з картоплею
- М'ясна окрошка з квашеною капустою
- Окрошка грибна з хріном
- Окрошка грибна з гірчицею
- Окрошка овочева з грибами
- Грибний квас
- Окрошка овочева з редисом
- Окрошка з картоплею і овочами
- Окрошка весняна (I)
- Окрошка весняна (II)
- Окрошка уральська
- Сільська крихітка
- Окрошка з рибою
- Окрошка уральська з рибою
- Окрошка з щавля
- Окрошка на квасі
- Окрошка на фруктовому відварі